12.9.19

Μπορώ και μόνος μου!


Μπορώ και μόνος μου!

Μεγάλωσα πια και δεν τα περιμένω όλααα από τη δασκάλα μου 
Γιατί ανοίξατε ένα τεράστιο στόμα;;; Πάει πια ο καιρός που τα περιμέναμε όλα από το δάσκαλο ή τη δασκάλα και όλη η γνώση ήταν γραμμένη σε μερικά βιβλία.
Τώρα εκτός από τα βιβλία και τους δασκάλους μπορώ να μάθω ακόμα περισσότερα όπου και αν βρίσκομαι και ότι ώρα θέλω με τη βοήθεια 2 πολύ σημαντικών συμμάχων!!!   

Καλά το μαντέψατε… το διαδίκτυο και τις ξένες γλώσσες.
Δύσκολο; Μπορεί για τη γιαγιά μου και τον παππού μου αλλά όχι για εμένα! ;)
Πως τα καταφέρνω;;; Easy peasy lemon squeezy όπως λέει και η Miss Annette. Η συνταγή δεν είναι μαγική. Είναι πολύ απλή και με εύκολα συστατικά:
-      Πολλές δόσεις κοινής λογικής
-      Την ικανότητα μου να σκέφτομαι και να κρίνω
-      Μερικούς απλούς κανόνες surfing στο διαδίκτυο (για να αποφύγω τους “καρχαρίες”   )
-      Πολύ σεβασμό για τη δουλειά των άλλων

‘Σερφάρω’ μακριά από καρχαρίες
Εννοείται ότι αποφεύγω sites περίεργα που ζητάνε προσωπικά στοιχεία και να κάνω κλικ σε όρους χρήσης με «ψιλά γράμματα» που κανένας δεν μπορεί να διαβάσει ή να καταλάβει. Δεν θα την πατήσω σαν το Νικολάκη που κατέβασε το αγαπημένο του τραγούδι χωρίς να διαβάσει τους όρους και τώρα όπου και αν πατήσει του εμφανίζονται συνέχεια διαφημίσεις και κάνει 10 ώρες για να μπει σε ένα site!!!

Το copy-paste  είναι για τους… άσχετους
Σιγά μην κάνω copy-paste. Πρώτον ΌΛΟΙ το καταλαβαίνουν στην τάξη ότι δεν είναι δικό μου και δεύτερον και πιο σημαντικό – είναι χάσιμο χρόνου γιατί δεν έχω μάθει τίποτα καινούργιο. Αυτά είναι για άσχετους, εγώ θέλω να μάθω!!!

Όχι!!! Δεν ανακάλυψα εγώ την Αμερική!!!
Φυσικά και αναφέρω που βρήκα τις πληροφορίες στις εργασίες μου. Δεν έχω γίνει ακόμα Αινστάιν για να διατυπώσω τη θεωρία της σχετικότητας και δεν θα ισχυριστώ ποτέ ότι είναι δική μου. Αντίθετα θα επικαλεστώ τις πηγές για να κάνω πιο ισχυρά τα επιχειρήματα μου και να αποδείξω την αξιοπιστία της εργασίας μου!!!

Πολιορκήστε το κείμενο… ‘Εφοδος!!!
 Νομίζεις ότι θα φοβηθώ τις άγνωστες λέξεις;;;!!!
Ο μπαμπάς μου λέει ότι η κυριακάτικη εφημερίδα του είναι πολύ δύσκολη για παιδιά. Εγώ όμως διαβάζω άρθρα με αρκετές άγνωστες λέξεις και βρήκα τον τρόπο να “ξεκλειδώσω τον κώδικα” και να τις καταλαβαίνω. Διαβάζω τον τίτλο, βλέπω τις φωτογραφίες και διαβάζω όλο το κείμενο μια-δυο φορές για να καταλάβω τη γενική ιδέα. Μετά οι άγνωστες λέξεις προδίδονται από το νόημα. Αν κάποιες εξακολουθήσουν να αντιστέκονται, τις πολιορκώ με τη βοήθεια του λεξικού ή αν δεν είναι πρόχειρο, καλώ ενισχύσεις από το Google, το Bing και τη Wikipedia!!! Κάθε αντίσταση είναι μάταιη και τα μυστικά του κειμένου αποκαλύπτονται  το ένα μετά το άλλο. Και για να είμαι και σίγουρος ότι δεν θα με δυσκολέψουν ξανά, όταν βρίσκω τις λέξεις διαβάζω και το παράδειγμα που δίνει το λεξικό και ακούω και την προφορά αν είναι ξένες για να ξέρω και πως προφέρονται.

Ο Κωστάκης μου λέει συχνά υποτιμητικά «Τι σε νοιάζει τι γίνεται εκεί έξω στον κόσμο;»

Είσαι σοβαρός, Κωστάκη???!!! Γιατί με νοιάζει;;;
ü Γιατί ο υπολογιστής μου είναι για να με ταξιδεύει στη γνώση και όχι να χαζεύω με βλακείες τύπου angry birds. Αυτά είναι για 4χρονα…
ü Γιατί ΕΓΩ μαθαίνω και όχι ο γείτονας… και στο κάτω κάτω της γραφής…
ü Γιατί είμαι ΚΑΙ ΕΓΩ υπεύθυνος για τη μάθηση μου!!!
No comments:

Post a Comment